Anmeldelse: Dji mavic pro 2

DJI Mavic 2 Pro – Nye muligheder for droneflyvningen

Da DJI udgav den første Mavic-drone flyttede de grænserne for dronernes dimension, og med Mavic 2 serien har de endnu engang udvidet dronens virkefelt: Det er nu muligt at optage video med droner.

Mavic-serien, der foruden Mavic 2 Pro også omfatter Mavic 2 Zoom, er ikke deres mindste serie, det er deres Spark-serie, som er en meget lille drone, der er lavet til private, der gerne vil have en lille drone med i tasken på ferien eller udflugten.

Mavic-serien er nærmere en mini-version af den meget populære Phantom serie, hvor du får alle de samme features, bare i en mindre indpakning.

Mavic 2 Pro har både en transportabel, sammenfoldelig platform og et Hasselblad-kamera af en til dags dato bedste kvalitet. Kameraet kan tage 20 MP-billeder med en 1″ sensor og skyder 4K, 10-bit video.

Mavic-serien har undergået en lang række optimeringer. Dette gælder eksempelvis luftmodstanden, der er reduceret med 19 %, således at dronerne kan nå en hastighed på op til 72 km. i timen (i sportsmodus). Selvom vægten på Mavic 2 pro (og Zoom) har en højere vægt end tidligere modeller, kan de desuden holde sig I luften I op til en halv time ad gangen.

Begge modeller i den nye serie besidder et forbedret anti-kollisionssystem, der omfatter en enormt god omnidirektional forhindringsdetektor. Dette gør Mavic 2 til den første af DJI’s droner, der råder over forhindringsdetektor-sensorer på alle sider af maskinen og dermed sørger for en langt mere sikker flyvning. Desuden gør nye, smarte optagelsesmodi, såsom ActiveTrack, QuickShots og Panorama-optagelse, det muligt at tage gode og flotte luftfotos.

Mavic 2 Pro har – foruden de sædvanlige flyvemodi som Point of Interest 2.0, Vejpunkt 2.0Asteroid og Boomerang – fire panorama-modi – sfære, 180°, horisontall og vertikal. Yderligere byder det kraftfulde overførselssystem Ocusync 2.0 på store forbedringer ved styringen af enheden og sikrer således større rækkevidde, en bedre videokvalitet via FPV-Livestream såvel som optimeret resistens overfor forstyrrelser.

Takket være et L1D-20c-kamera fra Hasselblad har DJI Mavic 2 Pro en ekstremt høj billedkvalitet. DHI Mavic 2 Pro egner sig med sin 1 tommer-sensor og høje billedopløsning med op til 20 megapixel derfor I særdeleshed for dem, der ønsker at indfange og fastholde så mange detaljer som muligt, eller de, der vil efterredigere deres foto- og videomateriale. Især til fotografering under dårlige lysforhold, er Mavic 2 Pro velegnet.

Se en video med dronen herunder:

Fordele og ulemper

Jeg har ikke ejet den første Mavic model, men er meget imponeret over mulighederne for DJI Mavic 2 Pro-modellen, som jeg købte for et par måneder siden.

Jeg har tidligere haft en Phantom-model, og man kan tydeligt mærke, at Mavic er ment som en opgradering fra Phantom. Den er perfekt at have med i bilen eller rygsækken når du er på tur, og du er i luften omkring 30 sekunder efter at du har den frem af tasken.

Meget let, meget begyndervenligt og fantastisk til fotografering og videooptagelser.

Den er primært egnet til den almene bruger, som har erhvervet sig et dronebevis. DJI har et kæmpe udvalg af deres droner, hvoraf flere af dem er mere tilegnet det erhversmæssige, hvor man kan hægte et seperat kamera på, såsom en DJI M600 som er udstyret med intet mindre end 6 propeller. Det har også sine fordele, i det at det gør den redundant. Det vil sige at hvis uheldet skulle være ude og den ene motor går ud, så kan den godt lande igen med 5 propeller kørende.

Ligesom en DJI Mavic 2 Pro, har DJI M600 også diverse sensorer som undgår at man kolliderer med diverse objekter. Hertil kan der også tilkøbes tilbehør, såsom ekstra store batterier, gps-antenne og lignende. Alt dette kan hjælpe hvis man skal udføre en flyvning i indre by, hvor bygninger er tætte og signalet er lavt. Så er der langt mindre fare for at dronen mister signalet.

Generelt set henover alle DJI’s produkter, så er de lige til at gå i krig med og kan varmt anbefales, hvis man er ny eller garvet i drone-verdenen.